Pihapuiden kaato Tampereella

Turvallisesti eroon ongelmapuista Pirkanmaalla

Pihapuu kannattaa poistattaa, jos se on tiellä, varjostaa pihaa ikävästi tai ei muuten sovi pihapiiriin. Ongelmapuu muuttuu vaaralliseksi, jos se kasvaa pahasti vinoon ja uhkaa rakennuksia tai on selvästi lahonnut. Tällöin pihapuun kaadosta kannattaa pyytää tarjous ammattilaiselta heti. Teiskon Puupalvelu hoitaa kaadot missä tahansa ympäristössä Tampereen seudulla.

Huomioi nämä ennen puunkaadon tilaamista:

Puunkaato voi olla tietyillä alueilla luvanvaraista, joten asianomistajan pitää selvittää kunnalta tarvitaanko siihen maisematyölupa. Tampereen alueella ympäristönystävä ottaa puunkaatoa suunnitellessaan huomioon myös lintujen pesimäajan, joka on 15.4. – 31.7.

Oikeat välineet pihapuiden kaatoon

Pihapuiden suorakaadoissa Teiskon Puupalvelu käyttää tarvittaessa apuna Stalpen-kaadonsuuntaajaa sekä lompakkotaljaa. Ahtaissa paikoissa, tai silloin kun puu ei mahdu kaatumaan kokonaisena, kaato suoritetaan kiipeilytekniikkaa hyödyntäen. Tällöin oksat karsitaan runkoa ylös noustessa ja lopuksi runko pätkitään ylhäältä alaspäin.

Ongelmapuiden kaato ja oksien haketus

Autonosturia käytetään avuksi tilanteissa, jolloin kiipeäminen ei enää ole turvallista, esimerkiksi jos puussa on lahovaurio. Käytössämme on myös oksahakkuri, jolla pienimmät oksat ja risut voidaan hakettaa paikan päällä. Haketettavan oksan maksimihalkaisija on 60 mm. Isot kannot jyrsimme tehokkaasti kevyellä ja kätevällä kantojyrsimellä.

”Palomiehenä puihin kiipeily ei ole minulle vierasta. Tarpeen vaatiessa käytössämme on myös autonosturi, joten mikä tahansa ongelmapuu poistetaan pihapiiristä tehokkaasti ja turvallisuus huomioiden.” – Jyrki, Teiskon Puupalvelu

Puiden pilkkominen polttopuiksi

Puut voidaan pilkkoa valmiiksi klapeiksi asiakkaan toiveiden mukaan. Klapituksen Teiskon Puupalvelu hoitaa kineettisellä halkomakoneella. Isommatkin pihapuut halkeavat tehokkaasti ja nopeasti.

Katso puunkaato video

Ilmainen arviokäynti

Ota yhteyttä jo tänään ja sovitaan ilmainen arviokäynti!

Teiskon Puupalvelu | Kansakouluntie 19, 34240 KÄMMENNIEMI | 040 520 8891 | [email protected]

Teiskon Puupalvelu
Kansakouluntie 19
34240
KÄMMENNIEMI
Ota yhteyttä
close slider

Soita ja sovi ilmainen arviokäynti!

040 520 8891 / Jyrki