Pihapuiden kaato Tampereella

Pihapuiden kaatoa Tampereella ja muualla Pirkanmaalla.

Pihapuu voidaan poistaa, jos se on tiellä tai ei muuten sovi enää pihapiiriin. Ongelmapuu voi muuttua vaaralliseksi, jos se kasvaa pahasti vinoon, uhkaa rakennuksia tai on selvästi lahonnut. Silloin pihapuun kaadosta kannattaa pyytää tarjous ammattilaiselta heti.

Oikeat välineet puunkaatoon

1

Suorakaato

Suorakaadossa käytetään tarvittaessa apuna kaadonsuuntaajaa tai köysitaloja, joilla puu ohjataan kaatumaan oikeaan suuntaan

2

Kiipeilykaato

Kiipeilykaato voi olla hyvä vaihtoehto, kun puu ei mahdu kaatumaan kokonaisena. Silloin oksat karsitaan runkoa ylös noustessa, ja lopuksi runko pätkitään ylhäältä alaspäin.

3

Nostokoneella tehty kaato

Nostokoneita käytetään kätevyytensä vuoksi nykyään paljon puunkaatotyössä. Esimerkiksi autonosturin puunkaatokouralla voidaan pilkkoa puu osiin ilman kiipeämistä.

Nosturin käyttö lisää turvallisuutta muun muassa lahovikaisten puiden kaadossa. Usein myös isot, monihaaraiset puut on nopeampaa poistaa nosturityönä kuin kiipeämällä.

Teiskon Puupalvelun kalustoon kuuluu traktori varustettuna metsäperävaunulla, Avant-pienkuormaaja tukkikouralla sekä erilaisia juontovinssejä, joilla puutavaraa saadaan siirrettyä tontilla.

Mihin viedä oksat ja puutavara?

Oksien ja puutavaran poisvienti hoituu tarvittaessa kauttamme. Pienemmät erät kuljetetaan peräkärryllä ja isommat erät kuorma-autolla.


Onko puista mahdollista tehdä polttopuita?

Tottakai! Teiskon Puupalvelu valmistaa ja myy polttopuita. Asiakkaan puut voidaan pilkkoa valmiiksi klapeiksi toiveiden mukaan.

Kysy tarjousta polttopuista.

Lisää kuvia puunkaadoista ja kantojyrsinnästä

Lisää kuvia toiminnastamme voit katsoa Googlen kuvagalleriastamme.

Turvallisesti eroon ongelmapuista Pirkanmaalla.